Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Alzheimer Café Vác

november 25 @ 17:00 - 18:30

Alzheimer Café

Téma: Hűség c. dokumentumfilm vetítése majd kerekasztal beszélgetés a film alkotóival: Gáspár Judit producerrel és Szekeres Csaba filmrendezővel. Moderátor: Szabados-Slezák Brigitta
A film vetítése ingyenes DE regisztrációhoz kötött.

A dr. Kenéz Zoltán Idősek Otthona és Klubja Vác soron következő, filmvetítéssel egybekötött Alzheimer café rendezvénye
Anna és Antal negyvenöt éve házasok. Pár éve egy nagyvárosoktól távoli, gyönyörű környezetben laknak, Péliföldön. Elégedettek az életükkel. Rajonganak a történelemért és az irodalomért, így minden évben kulturális zarándoklatra indultak egy külföldi országba. A kapcsolatuk kiegyensúlyozott, ám egy napon Anna különösen kezdett viselkedni. Az orvos Alzheimer-kórt diagnosztizált nála.

A HŰSÉG egyszerre könyörtelen és tapintatos film. Könyörtelen, mert Anna és Antal kapcsolatának sérülékenysége, emberi oldala bontakozik ki a szemünk előtt, és tapintatos, mert az elmúlás mélyen gyökerező fájdalmát nem akarja mindenáron a felszínre hozni. A néző nem csupán szemlélője az eseményeknek. Elérkezik a pillanat, amikor fel kell tennie a kérdést magának: én mit tennék meg azért az emberért, akit szeretek? És mit várnék el attól, aki egy kiszolgáltatott helyzetben viszont szeret?

A Hűség az Ars Sacra fesztiválon debütált, és megkapta a legjobb filmnek járó elismerést. Azóta a film Moszkvától Los Angelesig bejárta a világot, több alkalommal elnyerve a legjobb filmnek járó elismerést. Antal és Anna története azért is különleges és fontos alkotás, mert ilyen közelségben a néző még nem találkozhatott az Alzheimer-kórral folytatott küzdelemmel. A rendező és a producer, Szekeres Csaba és Gáspár Judit – akik a tköznapokban egy párt alkotnak – ezzel a munkájukkal tisztelegnek az idős emberek egymás iránti ragaszkodása és szeretete előtt.

Bemutató dátuma: 2022. október 6.Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
 
 
A rendezvény díjtalan, helyfoglalás, regisztráció a színház elérhetőségein lehetséges

Jegyigény közvetlenül a színház felé jelezhető az alábbi elérhetőségeken:

tel.: +36-30/975-5448
e-mail: jegypenztar@vacidunakanyarszinhaz.hu

Részletek

Dátum:
november 25
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
www.vacidunakanyarszinhaz.hu

Szervező

Váci Dunakanyar Színház
Telefon:
+36309755448
View Szervező Website

Helyszín

Váci Dunakanyar Színház
Dr. Csányi László krt. 58.
Vác, 2600 Magyarország
Telefon:
+36309755448
View Helyszín Website