Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Karinthy Ferenc: Dunakanyar – stúdióelőadás

április 29 @ 19:00 - 20:30

3500HUF

Egy este egy Duna-parti kávézóban. Nő és férfi, találkoznak, játszmáznak, táncolnak. Nem csak szó szerint, de annál szenvedélyesebben. És az idő velük forog.

 

Szereplők: Nagyabonyi Emese és Molnár Bence, rendező: Alex Mendezberg

Karinthy örökérvényű gondolatait egyszerre retro és mégis mai külsőségek között, a mai kor embere számára is érthetően és aktuálisan – a novellát szereposztásában, dialógusaiban és külsőségeiben is napjainkra hangolva – meséljük el.

 

”Azt hittem, ha olyan kíváncsi vagy rá, azt hittem, én állat… Hogy igenis énrám vártál, azért ültél itt. És akartad, hogy éppen itt álljak meg, szuggeráltál, hipnotizáltál, vagy bánom is én, legyen telepátia… Mert nem adtad föl a reményt, hogy üzenetet küldhessünk egyik bolygóról a másikra, egy emberi híradást, egy értelmes sugarat… Hogy megadjuk egymásnak ezt az utolsó sanszot, egy matematikai esélyt, hogy talán mégis… Talán mégis át lehet törni a légüres közegen, talán mégis érdemes megkísérelni:  hogy ketten együtt mégiscsak kisebb felületet hagyunk a világűr istentelen hidegének, mint ki-ki magában…”

 

Az előadást Karinthy Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából 2021-ben az író előtt tisztelegve készítette a Váci Dunakanyar Színház alkotóközössége.

Alkotók:

Kávéfőző: Molnár Bence
Vendég: Nagyabonyi Emese
Díszlettervező: Nagy Eszter
Zene, dramaturgia: Abai-Szabó Tamás és Sipos Krisztina
Koreográfia: Deli Szófia
Rendező: Alex Mendezberg

Részletek

Dátum:
április 29
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
3500HUF
Esemény kategória:
Honlap:
www.vacidunakanyarszinhaz.hu

Szervező

Váci Dunakanyar Színház
Telefon:
+36309755448
View Szervező Website

Helyszín

Váci Dunakanyar Színház
Dr. Csányi László krt. 58.
Vác, 2600 Magyarország
Telefon:
+36309755448
View Helyszín Website