Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VÁCI VILÁGI VIGALOM

július 23 @ 10:00 - 23:59

Szombati program

08:00-13:00 DUNA-PART, ZENEPAVILON
3. Váci Dunakanyar Régiós Kajak-Kenu Kupa
Utánpótlás kajak-kenu verseny, majd utána a nézők számára sárkányhajózási lehetőség.

10:00 FŐTÉR
Apacuka gyerekkoncert
A gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja. Interaktív, játékos, táncos koncertjeinken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatók.

10:00 – 11:00 PANNÓNIA UDVAR
Mare Temporis – Történelmi Hagyományokért Alapítvány
Barokk hétköznapok
avagy a seborvostól a markotányosnőig

A történelem szinte folytonos háborúk sorozata: főszereplői a katonák, a csatamezők hősei, a túlélők. Ámde – a szerencsén kívül – minek köszönhetik a túlélést? Nemcsak fegyverforgatási képességeiknek vagy képzett parancsnokaiknak. Legalább annyira nagy szerepet játszottak a zsoldosok életében a sérüléseiket ellátó felcserek, ruháikat megvarró és gyomrukat főztjükkel megtöltő fehérnépek is, akik állandó kísérői voltak a katonai táboroknak.
Látogatóinknak a seborvos mesél a szerszámairól és a korabeli gyógyítási módszerekről. A markotányosnők megmutatják, miként öltözködtek akkoriban a nők, hogyan készült a kézzel vert csipke, mivel fűszereztek a konyhában, milyen receptekkel főztek. A muskétások a korabeli lőfegyverekről, kardokról és védőfelszerelésekről mesélnek az érdeklődőknek.

11:00 PANNÓNIA UDVAR
Vitéz László: Az elásott kincs
“Szervusztok Pajtikák!
Elárulok nektek egy titkot: én összevesztem a nagymamucikámmal. Ti már vesztetek össze a nagymamucikátokkal?
Képzeljétek, azt mondta nekem: Ide figyelj, te László, te már elég nagy vagy, te már elég vén kamasz vagy, ne lógjál folyton a nyakamon, hanem eriggy el vándorolni!
Hát én el is indultam mángorolni, és most itt vagyok.”
Vitéz László, a vásári játékok hamisítatlan hőse most az elásott kincset keresi. Közben megküzd a pokolbéli ördögökkel, de még magával a Halállal is – hogy többé ne kelljen félniük az embereknek.
Virtuóz szójátékaival és sokat próbált palacsintasütőjével szórakoztatja kicsiket és nagyokat míg világ a világ…
Játssza: Takács Dániel
Zenei kísérő: Lehőcz Zsuzsa

14:00 FŐTÉR
Ukrán melódiákKettős parafrázis gitárduó
A Bernáth Ferenc és Vihula Mihajlo  alkotta gitárduó 2006-ban alakult Magyarországon, Mindkét zenész Kárpátalján született és egy tanárnál, Szmericskó Ferencnél tanult. Talán ez a fő sikerszemcséje a két zenész összhangjának és „Kettős parafrázis” koncertjeinek. A műsorban közreműködik Bernáth Viktória – ének, Bernáth Attila klarinét és Bernáth Péter szaxofon. A Váci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

15:00 ZENEPAVILON, GASZTROUDVAR
SUNNY – DALAIM
SunnyBoy, 12 év 60 dal…Az ,,Angyal – Angelo 2010 évi megjelenése óta, sorra születtek a dalok amelyek egytől egyig a világ  italo dance slágerlistáinak előkelő helyeit foglalták el.

16:00 PANNÓNIA HÁZ UDVARA
Vác város Építészeti Díja átadása és az azt kísérő kiállítás megnyitója
Köszöntőt mond és a díjat átadja:
Matkovich Ilona polgármester
Vác Város Önkormányzata Vác Város Építészeti Díj alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik munkájukkal a város épített örökségének védelmében, illetve épített környezetének alakításában végeztek kiemelkedő teljesítményt, s ezzel hozzájárultak az épített környezet minőségének és látványának javításához.
A megnyitót követően Gergely Antal okleveles építészmérnök tart előadást Hübschl Kálmánról.

16:00 FŐTÉR
Táncolj! Gyere táncolj még!
Szűcs Judit dala után. Ez a zene koreográfia alapja is lesz a műsorban mindkét csapatnál.
A műsorban fellépnek a Tini Dance Team és a TAZE TSE táncosai.
Koreográfusok:
Tini Dance részéről: Steidl Anita
TAZE részéről:  Bordás Györgyi, Bődi Dénes, Haddad Sabrina, Markovics Emese, Pap Nóri Lili, Prókai Ági

16:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Art of Beats
Könnyed műfajt játszó zenekar aminek a célja az önfeledt szórakoztatás .A zenekar elektronikus hangzásvilágot sugároz akusztikus hangszerekkel karöltve.

17:00 ZENEPAVILON, GASZTROUDVAR
Nótaműsor
Előadók: Faludi Szilvia – ének, Schmidt Mátyás – tangoharmonika

17:00 FEHÉREK TEMPLOMA
Ábrahám Quartet
A vonósnégyes tagjai között Ábrahám Márta hegedűművész két különleges tehetségű növendékét is megtaláljuk, Meier Eveline kitüntetéses hegedű és brácsa diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, Kis Imola Villő a Zeneakadémia diákja és a kurzus résztvevője. A vonósnégyes csellistája Schweigert György, a Concerto Budapest nagybőgő szólamvezetője.

18:00 ZENEISKOLA
Cs. Nagy Ildikó zongora- és Lachegyi Imre furulyaművész koncertje
A fellépő művészek városunk kulturális életének kiemelkedő alakjai. Műsorukon ezúttal J.S.Bach, C.Ph.E. Bach és J.Haydn művei szerepelnek. A három szerző munkássága időben közel esik egymáshoz, mégis három különböző zenetörténeti stílust képviselnek. A koncerten eredetileg hegedűre írt darabok hangzanak el furulyán.

18:00  PANNÓNIA UDVAR
Itt vagyunk! A Thália Művészeti Egyesület előadása
Az egyesület immár 13. éve színesíti a Váci Világi Vigalom műsor palettáját.
Az eltelt évek alatt Vác városába és a környékre is elvittük a zenés színház iránti rajongásunkat.
Szakmai munkánkról számtalan fellépés, előadás, díjak, továbbtanuló, illetve már művészi pályán lévő növendékünk a hírvivőnk. Vigalmi műsorunkban megtalálhatóak ismert musical részletek, világhírű filmslágerek, mely vidámságukkal mindenki arcára örömet varázsolnak.
Közreműködnek a Thália Egyesület szólistái, ifjúsági csapata és művészeti táborunk résztvevői.
Koreográfia: Mézes Judit, Próza: Bálint Brigitta, Művészeti vezető: Brenner Judit

18:00 FŐTÉR
Peet Project koncert
“Pop, funky és jazz hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár és dob felállásban – ez a Peet Project, az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar.
2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon.
2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma”, 2020-ban „Év dala” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején listavezetők voltak Kanadában, míg az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán – a hazai zenekarok közül elsőként – eddig négy különböző dallal is szerepeltek.A hazai közönség 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatta őket. Vácon a Világi Vigalom keretében lépnek fel először.”

18:30 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Sugarloaf koncert
25 éves fennállása alatt ma már a hazai könnyűzenei élet egyik ikonja. Négy aranylemez, több szakmai díj és jelölés mellett számaik kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, – közülük – többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé.

19:00 FEHÉREK TEMPLOMA
Szent Cecília kórus
A Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa művészi és baráti közösség. Liturgikus szolgálatot teljesít és hangversenyeket ad országszerte és külföldön egyaránt. Tagjai zeneszerető énekesek és a Váci Székesegyházi Kórusiskola három énekkarának karvezetői, valamint ének és zenetanárai.
Vezetője Varga László apát-kanonok egyházmegyei zeneigazgató, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyházzenei testületének (OMCE) központi igazgatója, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) Egyházzenei Szakbizottság katolikus tagozatának elnöke, az idén 10 éves Székesegyházi Kórusiskola alapítója és művészeti vezetője, zeneszerző, pedagógus, Vác város díszpolgára.
Műsoron: romantikus és XX. századi kórusművek. Közreműködik Dr Bednarik Anasztázia orgonaművész, rézfúvós és ütőhangszeres művészek. Énekel a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa. Vezényel Varga László a váci székesegyház karnagya.

20:00 ZENEISKOLA
Páratlan romantika
Fellépő művészek: Dézsi Bernadett-énekművész, Dónusz Katalin- énekművész, Rácz Éva- énekművész, Huszár Anita- énekművész, Cs. Nagy Ildikó-zongoraművész
Öt muzsikus történetei a mindennapok viharaiban a szenvedély, a szerelem nyelvén a XIX. századból más színekkel, szavakkal és hangokkal lefestve, de mégis a mai rohanó, virtuális világ környezetében.
Műsoron : népszerű romantikus zeneszerzők művei.

20:00 LEVÉLTÁR UDVARA
Cseh Tamás Projekt koncert
A zenekar Cseh Tamás dalokat ad elő. Célja hogy ezek a szerzemények eljussanak a mai kor közönségéhez illetve, hogy felelevenítse azon élményeket amelyeket ezen dalok éneklése közben (előtte/utána) szereztünk táborokban.

20:00 FŐTÉR
PASO
A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik.

20:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Dj Dominique – Fergeteg Party
A Fergeteg Party-ban a ’60-as, ’70-es ’80-as évek legendás tánczenéi kapják a kiemelt szerepet Dj Dominique vezényletével. Az egykori slágereket olyan mixek formájában hallhatják, amelyek a régi házibulik hangulatát idézve a fiatalokat is táncra hívják.

21:00 PANNÓNIA UDVAR
Rock & Roll party a Panoráma zenekarral
Az együttes tagjai: Tóth János – dob, zenekarvezető, Pantali Gábor – gitár, ének, Bocsányi Tibor – basszusgitár, ének, Schrick László – gitár, ének.

21:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Neoton Família Sztárjai élő koncert
Tagok: Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János ‘Öcsi’ illetve Lukács Andrea, Lukács László és Heatlie Dávid.

22:00 FŐTÉR
Made In
A zenekar 2000-ben alakult, repertoárjuk a 70-es, 80-as évek örökzöld latin-funky és disco slágereit egyaránt tartalmazza.
A zenekar tagjai: Pálinkás Gergely, Toldi Tamás, Kovács Péter, Pálinkás Levente, Fazekas László

23:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Radio Live Party Zenekar
Sokoldalú, vidám és karizmatikus csapat. Az országban már számos helyen bizonyítottak, hogy a nevük garancia a jó hangulatra. Céljuk, hogy az elmúlt idők nagy slágerei mellett olyasmit is játszanak, amit a partyzenekarok között csak kevesen: igazi, mai zenéket a nemzetközi és hazai slágerlistákról egyaránt.

Részletek

Dátum:
július 23
Időpont:
10:00 - 23:59
Esemény kategóriák:
, , , , ,