Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VÁCI VILÁGI VIGALOM

július 24 @ 10:00 - 23:30

Vasárnapi program

10:00 PANNÓNIA UDVAR
Családi délelőtt: Kézműves foglalkozás és Katáng koncert
A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa.

11:00 BARÁTOK TEMPLOMA
Dr Bednarik Anasztázia orgonaművész koncertje
“Sokszínű orgona….”
Két év szünet után ismét felcsendül az orgonamuzsika a Barátok templomában, ahol a zenei élményt a csodálatosan felújított főoltár is fokozza. Dr.Bednarik Anasztázia orgonaművész  előadásában barokk, klasszikus és romantikus orgonaművek csendülnek fel.
Bednarik Anasztázia a Zeneakadémián Lehotka Gábor tanítványaként szerezte meg orgonaművészi-tanári oklevelét. 1987 óta tanít Vácott, a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola vezetője, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szakfelelős főiskolai tanára, a Ferences templom orgonistája. Vác Város Művészeti díjasa, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Több alkalommal volt hazai versenyek zsűritagja. Doktori fokozatát 2007-ben szerezte meg . Orgonajátékáról számos CD-felvétele készült köztük legutóbb a bodajki kegyhely megújult orgonáján. Aktív résztvevője volt a Guiness-rekordként bejegyzett balatonboglári orgona-maratonnak, és a MÜPA Bach 24 rendezvényfolyamának. Tanítványai a világ számos országában tevékenykedő művészek.

15:00 FŐTÉR
Teddy Harpo One Man Band
A négy lemezes előadó stílusa a bluesban gyökerezik, és nagy hatással volt rá a rock and roll és az afrofunk zene is.
Lábdob, gitár, szájharmonika és ének felállásban játszik élőben, külföldön és belföldön egyaránt.
Repertoárját főleg saját szerzemények alkotják: izgalom és megnyugvás, egyszerű, koszos, eleven.

16:00 PANNÓNIA UDVAR
Szekér Színház: Arany-mesék
3 zenés mese gyerekeknek és felnőtteknek. Arany János 3 versének feldolgozása.
Az arany – mesék (A bajusz, A fülemüle, A Pázmán lovag) nem csak gyerekeknek, de a felnőtteknek is szól. Kedves paraszti furfangosság keveredik erős értelemmel. Nem éppen jó emberi tulajdonságok válnak nevetségessé. Sok benne a tanulság, a humor és a bölcselet. Népi hagyományaink, Arany zseniális emberábrázolása és szókincse van jelen mindhárom mesében.

17:00 FŐTÉR
Parlando 10!  Csak egy tánc volt!
Az idén tíz éves jubileumát ünnepli a Parlando Színház Társulata. Ezen alkalomból olyan műsorral szeretné  meglepni a társulat a közönségét, amely az elmúlt tíz év előadásaiból fakad és előre mutat a jövő felé.
Műsoron: könnyűzene felsőfokon a Hungária korszakától napjainkig, valamint magyar musical részletek.
Közreműködnek a Parlando Színház Társulatának szólistái és a Parlando Musical Stúdió tanítványai.
Koreográfusok: Bakó Gábor és Steidl Anita, Művészeti vezető: Dónusz Katalin

17:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Kitti Live koncert
A zenekar feldolgozásokat és saját dalokat is játszik.
Fő stílusuk a rock és a blues.
Tagok: Patrik Judit – ének, Oláh Imre  – gitár, Pukli István – basszusgitár, Behany Gábor – dob

18:00 FERENCES TEMPLOM
Vox Humana Énekkar koncertje
Vezényel: Sándor Bence

18:00 ZENEPAVILON, GASZTROUDVAR
Odeion zenekar – LGT emlékműsor
Az idén 37 éves Odeion Házibulizenekar továbbra is a legjobb bulizenéket hozza a táncparkettre. Sokáig éljen a Rock&Roll és az ODEION!

18:00 PANNÓNIA UDVAR
Pálinkás Gergely és zenekara
Tagok: Pálinkás Gergely – gitár, Temesi Bertalan – basszusgitár, Bubenyák Zoltán – billentyű, Nagy Zoltán – dob

19:00 ZENEISKOLA
Antonio Vivaldi Kamarazenekar koncertje
Vezényel: Csűry Lajos

19:00 FŐTÉR
Musical, operett gálaműsor
A HungarOperett® Bemutatja: RETRO KONCERT SHOW /ABBA, Hotel Menthol, Szenes slágerek
Énekesek: Nyári Aliz és Kurkó József Kristóf.
Közreműködnek a Váci Jeszenszky® Balett táncművészei.
Koreográfusok: Kristina Bounakova és Marx Tamás.
Producer: Csermely György Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Nívó és Harangozó Gyula-díjas táncművész, táncpedagógus, a V.J.B. alapító igazgatója.

19:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Berkes Olivér koncert
Berkes Olivér napjaink egyik legfelkapottabb énekes-dalszerzője, az ország egyik kedvenc férfi hangja, aki az elmúlt években sikert sikerre halmoz megjelenéseivel. Olivér a slágerlisták és a YouTube trending kikerülhetetlen szereplőjévé vált olyan rádiós- és közönségkedvenc trackeknek köszönhetően, mint a „Jó vagy rossz legyek”, a „Visszakért a múlt”, a “Rólad szól”, a “Világítótorony”, a “Volt, ami volt”,  a BSW-vel közös „Nem volt szép”, vagy a 2019 év végén megjelent „Évszakok” feldolgozás, melyet DR BRS-sel közösen jegyez és mellyel már hatszoros platinalemez minősítést szerzett, a videómegosztón pedig közel 20 millióan látták.

20:00 ZENEPAVILON, GASZTROUDVAR
Polarys zenekar
Jó zene, jó hangulat, tánc, barátok és a Polarys!
A zenekar tagjai: Baji Dénes – gitár, ének, Nagy József – ütőhangszerek, ének, Wanderlich Béla – basszusgitár, ének, valamint Keszei Gábor – billentyűs hangszerek.

20:00 PANNÓNIA UDVAR
Trio ANCOOR koncert
A váci születésű, jelenleg Amszterdamban élő jazz-zongorista, Lachegyi Máté 2016-ban alapította trióját a német Clemens Lotz dobossal és a lett Uldis Vītols bőgőssel. Hangzásvilágukat különböző, mégis összeillő egyéniségük és eltérő zenei hátterük teszi egyedivé.

20:00 FEHÉREK TEMMPLOMA
Kalmus Felícián csellóművész koncertje
Komolyzene felrázva, nem keverve!
Kalmus Felicián ötévesen kezdett csellózni, első zenekarral kísért szólókoncertjét nyolcéves korában adta. Később a Szent István Konzervatórium növendékeként folytatta tanulmányait, majd diplomáját a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte. Szóló műsora mellett számos lemezen és filmben közreműködik. Műsorában ötvözi a klasszikus, pop, jazz, elektronikus és a filmzenékre jellemző hangzást.

21:00 FŐTÉR
Aurevoir. koncert
Az ethno-beat mint műfajmegnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza a dalaikban. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.

21:00 DUNA-PARTI NAGYSZÍNPAD
Best of Geszti
„VAN, AMI ANNYIRA ESZTELEN, HOGY CSAKIS MEZTELEN JÓ!”
Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata minden generációt be tud indítani. Az igényes funkytól a stadionrepesztő rapslágerekig sokféle izgalmas produkcióval szórakoztatja közönségét 2022-ben is. Ezek közül kiemelkedik egy vadonatúj, frissre hangolt sláger, az LGT egykori sikerének átdolgozása, az Embertelen dal! A Geszti rappel felszerelt változat a DJ Lotfi-Begivel közös munka során született meg, és folytatja a Rapülők hagyományait, felzárkózik a már klasszikussá vált Nem adom fel! és Ringasd el magad! mellé.

23:00 DUNA-PART
Tűzijáték

Részletek

Dátum:
július 24
Időpont:
10:00 - 23:30
Esemény kategóriák:
, , , , ,