Nagy Sándor szoborpark

A Váci Duna-part az ország egyik leghosszabb sétánya, igazán kellemes hely egy délutáni sétára. A parkban a különleges növények, rózsaszigetek mellett találod Nagy Sándor szoborparkját is, mely üdítő színfolt a folyó partján. 

A művészt a XX. századi magyar szobrászat egyik legeredetibb szemléletű alkotójának tartják, kizárólagos szobrászati médiuma az emberi alak: az álló, az ülő, a fekvő, a néha összekuporodó férfi és női test volt. 

Nagy Sándor életútja nyírségi szegényparaszti környezetből indult, munkássága az 1950-es évektől a 2010-es évek derekáig Budapesten bontakozott ki. Igen látványosak az  ország különböző pontjain kiállított szobrok, kompozíciók. Vácon a szoborpark önmagában is vonzza a tekintetet, a művész egyedi stílusa könnyen felismerhető. Az anyag teljessége, a nyers megmunkálás kifejezi az erőt, az időtlenséget, és állandóságot. Baráti találkozók helyszíne, családi programnak is kitűnő választás. 

Fedezd fel Te is, egy Duna-parti séta alkalmával. A játszótér közelében, a komp kikötő és a Zenepavilon között, könnyen megközelíthető partszakaszon található. 

Nagy Sándor szoborpark

2600 Vác, Szent Erzsébet sétány