Kolodko szobrok

Ismered a miniszobrokat? A Kolodko jelenséget, mely Budapesten kívül számos más városban vidámítja az életet? Vácon három szobor is vár rád, melyeket az ismert gerillaszobrász készített városunknak. 

Kolodko miniszobor - Morzsa kutya és tyúkanyó

Morzsa kutya és tyúkanyó mindjárt a vasútállomáson várja az érkezőket. Ugyanis Petőfi Sándor szülei Vácon éltek egy időben, a költő pedig nagyon szerette az új vonatot, sokat utazott ezen a szakaszon. Vácon született az “Anyám tyúkja” c. költemény. Úgy stílusos, ha egy fotó után el is szavalod a verset!

2600 Vác, Széchenyi István u. 42.

Kolodko miniszobor: Mária Terézia

Mária Terézia a Diadalívnél vár rád, amint épp elszédül a csodálkozástól. A királynő tiszteletére épült Kőkapu mindössze öt hónap alatt épült fel, és a legenda szerint annyira elcsodálkozott ezen, hogy elsőre nem mert átmenni alatta. Nagyszerű kép készíthető a kis szoborról, háttérben az egyedülálló Diadalívvel.

2600 Vác, Köztársaság u. 67.

Kolodko miniszobor: Csúzli

Csúzli az egykori Bécsi kapu mellett áll, onnan célozza a főtér közepét. A miniszobor a Pannónia Ház bejáratánál kapott helyet, ahol Sajdik Ferenc kiállítása látható. Kevesen tudják, de Sajdik Ferenc szobrokat is készített, ezek közül egyik volt a Csúzli. Az ifjú Kolodkó Mihályt megihlette a történet, így találkozott a két művész egy miniszoborban. 

2600 Vác, Köztársaság u. 26.

Akár egy kincskeresés. Fedezd fel a várost, a miniszobrok megtalálásával.