Miért Vác?

A programok, a látnivalók, a kirándulóhelyek, a színek, az ízek és az illatok egyetlen városnézés alkalmával meggyőznek arról, hogy Vác egy bámulatos kisváros a Dunakanyar egyik legszebb részén. 

(Milotai Richárd - Kalandos Dunakanyar)

Tudtad, hogy Vácon található?

 + nálunk megkóstolhatod az ország legjobb cukrászdájának remekeit is!

 

Vác barokk belváros

Mitől igazán különleges Vác, a legek városa?

Nincs két egymást követő nap, amikor a város ugyanazt az arcát mutatná neked. Itt soha nem unatkozol, mindig találsz olyan programot, ami kedves a szívednek, hiszen Vác a legek városa! Érkezhetsz hozzánk autóval, busszal, vonattal, sőt akár kirándulóhajóval és kerékpárral is Vác a legtöbb módon megközelíthető Budapest környéki város.

Tudtad, hogy nálunk található hazánk egyik háromszög alakú barokk tere és még járható barokk hídja? Megtekintenéd az ország egyetlen diadalívét, amely Mária Terézia tiszteletére épült?

Neves épületeink és egyedülálló látnivalóink között járva élvezni fogod az elmúlt korok hangulatát, a legendás váci múmiák felbukkanásának története pedig biztosan az egyik legborzongatóbb, amit valaha hallottál. 

Egy családi kikapcsolódás éppen olyan élvezetes nálunk, mint egy koncert a barátokkal vagy egy romantikus randevú gondolata. Vác minden évszakban a kisvárosi miliő hangulatát kölcsönzi a látogatóknak. Ha nálunk jársz, keresd fel a nyüzsgő piacot, amit ma is úgy használunk, mint régen.

Kirándulóhelyeinken a természet ezer színével csal mosolyt az arcodra, a frissítő dunai levegő édes illatát érezve pedig biztosan megérted majd, miért élmény a váci vízparton az evezés. Büszkék vagyunk arra is, hogy városunk Duna-partján található a leghosszabb kiépített korzó, amelyen bicikliút vezet.

Egy váci városnézés alkalmával mindenképpen kóstold meg saját kávénkat, amely a Mária Terézia melange nevet viseli. Gyönyörködj a panorámában, és ne feledd, ez a város garantáltan mesés élményekkel ajándékoz meg. 

Olyan élményekkel, amelyeket legszívesebben becsomagolnál és hazavinnél magaddal. Ezekben az élményekben és a város látnivalóiban rejlik valójában Vác varázsa.

Térj be hozzánk bármely évszakban, 

Szívesen látunk!

Duna-parti lépcső - Vác belváros