Duna szerelmesei

Szereted a vízi sportokat, örömmel sétálsz a Duna-parton, és egy napot sem tudsz elképzelni a dunai naplemente látványa nélkül? Mutatjuk, milyen hangulatos programokat tartogat a Duna szerelmeseinek Vác. 

Vác a Dunakanyar szívében, a Szentendrei-szigettel szemben fekszik, így a Duna látványa mellett számos természeti szépséggel, gazdag növény-, illetve állatvilággal ajándékoz meg a város. 

Vácon található az ország leghosszabb kiépített Duna korzója, a József Attila sétány, az Ady Endre sétány, a Szent Erzsébet sétány és a Liszt Ferenc sétány káprázatos dunai panorámával, padokkal, és az itt kanyargó EuroVelo 6-os nemzetközi kerékpárúttal várja a Duna szerelmeseit.

A sétányok a fesztiválozók, és a romantikára vágyó párok számára minden évszakban hangulatos úti célnak bizonyulnak, emellett a baráti társaságok és a családok is örömmel töltik a szabadidejüket a város vízpartján, ahol a legkisebbeket játszótér várja. 

A város a Szentendrei-sziget irányából megközelíthető komppal is, így nemcsak a város kikötőjéhez érkező Mahart szárnyashajó járatokon ülve gyönyörködhetsz Vác dunai szakaszának szépségében, hanem akár már a kompról is. Ha szerencsés vagy, és jókor érkezel, a helyi kacsákkal is találkozhatsz. 

Duna szerelmesei - Dél váci látkép

Milyen programok várják még Vácon a Duna szerelmeseit?

Víziturisztikai megállóhely Vácon

Csónak és egyéb vízi eszköz bérlési szolgáltatások elérhetőek: május 01.
Bérelni a hét minden napján van lehetőség, 11:00 és 19:00 között.

Cím: 2600 Vác, József Attila sétány 7.

E-mail cím: angabesz@gmail.com

Telefon: 

Facebook: www.facebook.com/vacikarakan

 

 

Ismerd meg a Dunai Sárkányokat!

Az elmúlt években töretlen népszerűségnek örvend a dunai sárkányhajózás, a vízi sport minden korosztály számára tartogat élményeket. Amíg nem próbálod ki, hogy mekkora élmény egy sárkányhajóban ülni, nem is tudod, miről maradsz le. 

A szervezett túrákon a Dunai Sárkányok képzett szakemberei irányítanak, így nem kell tartanod a sodrástól és a hajóforgalomtól, nyugodtan élvezheted a csapatmunkát, miközben azt lesed, hogyan merül a dob adta ritmusra az eveződ a vízbe. 

Dunai Sárkányok – Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác

Duna szerelmesei - Dunai sárkányhajózás

Kajak- és kenukölcsönzés Vác közelében

Kenutúra az Ipolyon - Egynapos program Vác környékén

Az evezés nemcsak egy sárkányhajóban ülve izgalmas vízi sport, hanem egy kajakban, vagy kenuban is. A Dunakanyar a vízi túrások egyik kedvenc célpontja a természeti szépségek és a Duna látványa miatt. 

Ha a Duna szerelmese vagy, szervezz vízi túrát a családdal vagy a barátokkal, esetleg vegyél részt a szervezett vízi túrák egyikén! Akár egész napos programot is tervezhetsz, hiszen több helyen is megállhattok sütögetni, piknikezni, vagy akár fürdeni is. A közelben Verőcén, Nagymaroson, Zebegényben, Horányban, Szentendrén és Dunakeszin is található dunai szabadstrand. 

Tipp: Nem csak a Dunán, de az Ipolyon is szívesen eveznél? Fedezd fel az Ipoly vadregényes világát egy szervezett túra keretében, így akár a 19 km-es Ipolytölgyes – Letkés – Ipolydamásd – Szob útvonalat is bejárhatod. 

Kenumánia – kenu és kajak bérlés

Cím: 2628 Szob, Sport utca 1.

E-mail: kenumania@gmail.com

Tel.: +36 30 894 8734; +36 30 293 2047

Duna szerelmesei - kajak-kenu csónakbérlés a Dunán

BTZ Kajak-kenu és csónak kölcsönző

Cím: 2626 Nagymaros, Váci út 51.  

E-mail: kajakra.btz@gmail.com

Tel.: +36 30 999 1130  

A dunai levegő semmivel sem összetéveszthető illata garantáltan meggyőz arról, hogy Vác a Duna szerelmesei számára ideális úti cél. Élj a lehetőséggel, csodáld meg a várost a folyó közepéről is!