Kultúra élvezői

A város barokk főtere és a környező utcák számos kulturális programot, múzeumot és érdekességet tartogatnak számodra Vácon.

Egy múltidéző történelmi séta alkalmával felkeresheted a Gombás-patak hídját, a váci vár romjait, a Hegyes tornyot, illetve a híres váci diadalívet, amelyhez több legenda is kapcsolódik.

A főtéren mindenképpen érdemes közelebbről is megtekinteni az egykor itt álló Szent Mihály templom romjait, és az altemplomban található régészeti kiállítást, amely évszázados emlékeket őriz. Szintén a főtéren áll a Fehérek temploma, amelyben világhírű kultúrtörténeti kincsre bukkantak 1994-ben. A Tragor Ignác Múzeum Memento Mori kiállítása a legendás váci múmiáknak állít emléket.

A híres Kolodko-szobrokat is feltétlenül keresd fel, ha Vácon jársz! Mária Terézia szobrát a diadalívnél, az Anyám tyúkja szobrot a vasútállomáson, míg a Csúzli szobrot a Pannónia Ház előtt találod.

Vác különleges színfoltja a barokk főtéren található Mária Terézia korát idéző életnagyságú festmény, melyet a Garay Művészeti Stúdió tagjai festettek.

Összes látnivaló itt

Kolodko szobor: Morzsa kutya és tyúkanyó
Mária Terézia falfestmény Vácon
Milyen kulturális programok várnak még Vácon?
Madách Imre Művelődési Központ

A Madách Imre Művelődési Központ a város és a régió legnagyobb kulturális intézményeként segít abban, hogy a helyi lakosok, és a városba látogató érdeklődők a lehető legszínesebb kulturális programkavalkáddal találkozzanak.

A művelődési központ hangulatos koncertekkel, színházi előadásokkal, izgalmas kiállításokkal és változatos gyermekprogramokkal színesíti a kínálatot, emellett Vác színvonalas fesztiváljai is egyértelműen bakancslistás programok a Dunakanyarban.

Ha felejthetetlen programokkal egészítenél ki egy egész napos váci városnézést, feltétlenül látogass el a Művelődési Központ weboldalára!

Madách Imre Művelődési Központ
Váci Dunakanyar Színház

A színház épülete 1927 tavaszán épült, és bár a kultúrház a ’30-as évekig a váci kulturális élet színtere volt, a második világháború az intézmény életére is rányomta a bélyegét. A Váci Dunakanyar Színházat 2012-ben alapították, Vác Város Önkormányzata fenntartásában színes előadásokkal és izgalmas repertoárral örvendezteti meg a közönséget.

A színház a váci kulturális élet fontos főszereplője, a váci közönség mellett az egész régió örömmel lesz újra és újra részese az előadásoknak.

Kíváncsian várod, milyen műsorral vár a váci színház? Nézelődj az előadások között, és szervezz közös programot a családdal, vagy a barátokkal!

Váci Dunakanyar Színház

A régiségkereskedések felkeresése kalandos program Vácon, a régi, antik tárgyak az elmúlt korok emlékeit, történeteit őrzik.

A Tolerián Antik Magyarország legnagyobb antik kereskedése, ahol régiségek, műtárgyak, antik bútorok, szobrok, lakáskiegészítők és dísztárgyak várnak, míg az Ódon-Fon Antiques olyan különleges kereskedés, hogy még Helen Mirren sem tudott nemet mondani egy-egy különleges ereklyére.

A számos múzeum, kiállítás, történelmi emlék és rendhagyó érték között a kultúra élvezői Vácon garantáltan otthon érzik majd magukat. Ha közéjük tartozol, feltétlenül látogass el városunkba.

Szívesen látunk!