Romantikusok

Szereted a hosszú vízparti sétákat, szívesen gyönyörködsz a dunai naplementében, és nyitott vagy az egyedi programokra? Vác kiváló választás egy romantikus kikapcsolódáshoz! 

A város olyannyira remek úti cél a romantikus pillanatokra vágyó pároknak, hogy még a Ligeti-tóban élő mandrinréce is párra talált nálunk. A szépséges színű madár szerelme egy kacsa lett, akivel boldog egyetértésben biztosítják a látogatókat arról, hogy a Ligeti-tó partján, és az ősfás parkban garantáltan romantikus program egy hosszú, andalgós séta. A hattyúk és más madarak is csak helyeselni tudnak.

Ahogyan a Ligeti-tó gyönyörű környezete, úgy a váci Duna-part is bakancslistás hely a romantikusoknak. Séta közben a vízparti sétányok lenyűgöző dunai panorámával ajándékoznak meg, míg szemből a Szentendrei-sziget vadregényes partja integet vissza.

A Liszt Ferenc sétánytól csupán néhány perces sétára található a legendás váci diadalív, míg a korzó másik végén, az Ady Endre sétány mellett áll a Zenepavilon, amely remek szelfipont a szerelmespároknak.

Összes látnivaló itt

Romantikus helyszínek Vácon

Milyen romantikus programok várnak még Vácon?

Szerelemlakatok Vácon
Lakatfal az Anda Cukrászdánál

Biztosan hallottál már a híres pécsi lakatfalról, amelyet több lakatfal követett szerte az országban. A lakatok története egy ősi kínai hagyományra vezethető vissza, a legenda szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké tart.

A lakat kulcsát, azaz az örök szerelem biztosítékát a történet szerint el kell dobni, hogy a lakatot soha ne lehessen levenni a falról.

Kedvet kaptál ahhoz, hogy a pároddal közös lakatod legyen? A váci kávézó előtt álló angyal formájú lakatfal remek helyszín lesz hozzá. Az sem probléma, ha nem hoztál magaddal lakatot, a váci kávézóban gondolnak a szerelmesekre, így a helyszínen is vásárolhatsz egyet.

Halász köz, Rév köz

Minden vágyad, hogy bájos macskaköves utcákon andalogj a pároddal? Vácon természetesen erre is van lehetőség. A Halász köz a Liszt Ferenc sétányra vezet, míg a Rév köz a város gyönyörű barokk főterét köti össze az Ady Endre sétánnyal.

Mivel a két macskaköves kis utca könnyű sétatávolságra van egymástól, így szerencsés helyzetben vagy, hiszen akár mindkettőn végigsétálhatsz anélkül, hogy választanod kellene közülük.

Romantikus utcák Vácon
Romantikus Duna-part, fotó: Kopsa Gabriella

Fotó: Kopsa Gabriella

Naplemente Vácon
Vízparti naplemente Vácon

A váci vízparton nem csak egy romantikus séta ígér különleges élményt, hanem a dunai naplemente is. Ülj le a szerelmeddel a korzó bármely pontján, és élvezd a vízen elhaladó hajók, a vidám kacsák, és a rendhagyó színekben pompázó naplemente látványát.

A váci naplementének nincsen párja a környéken, még a nagyobb váci fesztiválok alkalmával is lesétálnak a párok a vízpartra, hogy gyönyörködjenek benne. Ha hangulatos romantikus estére, és egy különleges közös fotóra vágysz, a korzón a helyed!

 

A váci romantikázás a vízparti séták, a kiváló borok, és a hangulatos, naplementés városnézés furfangos kompozíciója. Válaszd Vácot, hiszen nálunk még a mandarinréce is tudja, hogy a romantika itt kezdődik!