Családok

Családi kikapcsolódásra vágysz Vácon? A város izgalmas kalandokat, gyermekbarát programokat és rendhagyó élményeket tartogat a családok számára.

Bakancslistás úti cél a Pannónia Ház, ahol mindjárt két különleges gyermekbarát látnivaló is vár. A Sajdik karikatúra gyűjtemény megidézi Gombóc Artúr, és a nagy Ho-Ho-Ho horgász bájos alakját, ráadásul Sajdik Ferenc magyar karikaturista rajzainak köszönhetően megtudhatod, hogyan zajlott a városban Mária Terézia váci látogatása, illetve az első vonat Vácra érkezése.

A Pannónia Ház udvarán valóságos Tündérkert fogad, Vertel Andrea keramikusművész vidám békái, kismadarai és más mesebeli figurái garantáltan mosolyt csalnak minden gyerek és felnőtt arcára. 

A vízparti korzó kiváló helyszín egy közös családi sétához, a gyerekek akár biciklizhetnek, vagy görkorcsolyázhatnak is a sétányokon, miközben a hátteret Vác legendás dunai panorámája adja.

A belváros közelsége, a Duna-part szépsége, és a város hangulatos programjai gondoskodnak arról, hogy egy váci kirándulás felejthetetlen élmény legyen gyerekekkel.

Milyen családbarát programok várnak még Vácon?

Váci strand

Vác Városi Uszoda és Strand

A váci strand a városközpontban helyezkedik el, sétatávolságra a főtértől, közel a Duna-parthoz és a vízparti sétányokhoz. A 800 fő befogadására alkalmas strand a forró nyári napokon frissítő kikapcsolódást biztosít egy hangulatos váci városnézés után.

A gyerekek nagy kedvence a játszótér, és a 29 fokos nyitott pancsoló, de a 27 fokos, „L-alakú” strandmedence is kellemes fürdőzést ígér az egész család számára. A strandon árnyékos és napos részek váltják egymást, és természetesen több büfé is üzemel.

Vác Városi Uszoda és Strand

Kisvonatos városnézés Vácon

A gyerekek biztosan örömmel ismerkednek meg Váccal egy kisvonatos városnézés alkalmával, annál is inkább, mert a kisvonaton ülve talán még izgalmasabb élmény felfedezni Vác legszebb részeit.

A vonatról integethetsz Vác vízparti sétányainak, a város nevezetes épületeinek, és természetesen a főtéri szökőkút mellől megcsodálhatod a Fehérek templomát, és a Szent Mihály templom romjait is.

A kisvonat áprilistól október végéig közlekedik menetrendszerűen, minden nap 10-17 h-ig, minden egész órakor indul, minimum 4 főtől. Útközben számos étterem és cukrászda mosolyog majd rád, ne felejts el a családdal betérni egyikbe-másikba egy kis gasztro-kaland kedvéért.

Kisvonat

Gumikerekes kisvonat Vácon

Sportos programok a család apraja-nagyjának

Gyerekekkel akkor lesz egy váci kirándulás igazán izgalmas, ha a városnézés mellett az aktív szabadidős programok is szerephez jutnak.

A Ba-rock Boulder mászóterem 300 négyzetméteres alapterületen profi felszereléssel várja az 5-7 éves csemetéket, illetve 8-99 éves korig a kezdőket, középhaladókat és haladókat egy igazi adrenalinbomba falmászós programmal.

Örömmel tesztelnéd a családdal a váci gokart pályát? A gokart kortalan szórakozás, a szabadtéri pályán gyerek-, felnőtt-, kétüléses-, és verseny gokarttal is kipróbálhatod a száguldást, méghozzá valódi aszfalton.

A váci Duna-part déli részén, a kerékpárút mellett található a pumpapálya, amely sokféleképpen használható, többféle sporteszközzel, így a bicikli mellett gördeszkával, rollerrel, és görkorcsolyával is. Tedd próbára magad, a pumpapályát gyerekek, és amatőrök is használhatják!

Ha mégis inkább a vízi sportot próbálnátok ki, arra is van egy kiváló ajánlatunk, mellyel egy csodás élményt szerezhettek az egész család részére. Májustól szeptemberig titeket is vár a Code27 Jetski Club & Plázs, ahol egy igazán adrenalinban dús betekintést nyerhettek a jetskizés világába. A szakképzett oktatók már 8 éves kortól várják az érdeklődőket és tanulni vágyókat. A tópart nem csak jetskizéssel, hanem strand focival és strand röplabdával, pancsolással vár. Ha megéhezel, a hangulatos Beach Barban hűsítő italokkal, és különféle finomságokkal kényeztetheted magad. Itt garantáltan jól fogod magad érezni!

Ba-rock boulder Vácon
Jetski klub

Természetközeli programok is várnak egy karnyújtásnyira a várostól; élményfarmok és állatsimogatók, kirándulóközpontok,  erdei kisvonatok . 

A gyermekbarát látnivalók és kalandos programok a családok számára is szerethető, családbarát várossá teszik Vácot. Egy közös váci kikapcsolódás azonnal megszeretteti veled a várost.

Élj a lehetőséggel!