Kirándulóközpontok

Vác környékén, a Naszály és a Börzsöny számos kalandot ígérő kirándulóközponttal hívogat az Ipoly Erdő területén. Mini állatkerttel, lombok közti kalandparkkal, tanösvényekkel. Csodás napot tölthettek itt családoddal, de akár többnapos időtöltésnek ia kitűnő. Fedezd fel a Dunakanyar kirándulóközpontjait, töltődj fel, és szerezz feledhetetlen élményeket.

Katalinpuszta tanösvény

Katalinpusztai Kirándulóközpont

Hangya Dani Téged is vár egy kalandokkal teli napra. Ökoturisztikai központként is emlegetik a Vác melletti helyet, ahol az egész család feltöltődhet a természetben. Kicsik kedvence a hangyavasút, mely egészen a nagy játszótérig, és interaktív bemutatóteremig vezet. Innen indul a Gyadai tanösvény, és a Naszály hegyre vezető túraútvonal is. Gyerekekkel kitűnő egész napos program.

Diósjenői Erdei Szabadidőpark

Autóval is könnyen megközelíthető kirándulóközpont az erddei szabadidős programok kedvelőinek egyik kedvenc kiindulópontja. A tanösvény varázslatos környezetben akár gyerekekkel is könnyen teljesíthető. Ha piknikezni vágysz, az erdei tűzrakóhelyek és kemencék miatt neked is a kedvenc helyed lesz. 

Diósjenői Erdei Szabadidőpark
Kisállatpark - Törökmező

Törökmező Turistaház, kirándulóhely és kisállat park

Törökmező a Börzsöny szívében a legismertebb kirándulóhely. Csillagtúrák kiindulópontja Zebegénybe, Nagymarosra, Kismarosra… Könnyű sétával teljesíthető tanösvény, és a gyermekek kedvence: a kisállatpark, mely ezen a varázslatos helyen rád vár. Az állatpark látogatása ingyenes, a kalandbark jelenleg nem üzemel.

  • 2626 Nagymaros, Törökmező Turistaház
  • Telefon: +36 27 – 350-063

Királyréti Kirándulóközpont

Kismarosról induló kisvasúttal is megközelíthető kedvelt kirándulóhely. A Hiúz Házban megismerkedhetsz a környék élővilágával, majd prospektussal a kézben a tanösvény állomásain próbára teheted tudásod. Számos erdei programon is részt vehetsz. A felújított kiállítás a környék természeti kincseit mutatja be. Ezen kívül kisvasút, és egy igazán „király rét” vár rád. 

Királyréti Kirándulóközpont
Seholsziget Természetpark

Seholsziget Természetpark

Játszóház a természetben. A mintegy 20 hektáros terület óriási kaland az egész család számára, akár több napra is. A hatalmas erdő széli parkban számos program vár rád, de egyénileg is értékes szabadidőt t tölthettek a szabadban. Bebarangolhatot kisvonattal, traktoros menettel, vagy lovaskocsival is. Fedezd fel a tanösvényt, Pán Péter játszóházat, próbáld ki az íjászatot, próbáld ki az agyagozást, nemezelést, vagy a gyapjúkészítést. A parkhoz tartozó Alpakafarm, már csak hab a tortán. Egy igazán különleges hely Nőtincsen, távol a város zajától. 

 

Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ

Drégelypalánk központjában interaktív kiállítás és virtuális történelmi utazás vár rád, mely visszarepít Szondi várkapitány hőskorába. Drégely vára rövid sétával könnyen elérhető, így akár vártúra előtt, vagy után is nagyszerű kikapcsolódást ígér. A programok során akár apródavatásra is sor kerülhet. Látogass el ide Te is.

 

Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ