Élményfarmok, állatparkok

RoBirtok – állatsimogató farm

Egy különleges családi farm a Naszály lábánál, mely szeretettel vár téged is, hogy kizökkenj a mindennapokból, és kipróbáld magad, hogy milyen az élet egy igazi farmon. Élménydús családi program, különleges állatokkal. A kicsik kipróbálhatják a farm játszóterét, nagyobbak lovaskocsizhatnak a birtok körül. A birtok étterem is van, immár semmi sem tántoríthat el annak felfedezésétől. Ha tetszik, akár több napig is maradhatsz a vendégházban.  A birtok változatos programokkal várja a csoportos gyerkőclátogatókat is.

  • RoBirtok – állatsimogató farm 2612 Kosd, Bocskai u.
  • Tel: +36 20 443 2826
  • E-mail: info@robirtok.hu
RoBirtok - Kosd
Alpakafarm - Nőtincs

Alpakafarm a Seholszigeten

Lámákkal, bárányokkal, alpakákkal találkozhatsz a farmon, részt vehetsz az etetésükben és a gondozásukban is. Az alpaka egy igazán barátságos és mókás állat, hát még ha többen vannak. Egyénileg is ellátogathatsz a farmra, de akár a szülinapod is ünnepelheted velük. Csodás környezetben, egy igazán különleges élmény vár rád Nőtincsen az Alpakafarmon.

  • Alpakafarm a Seholszigeten 2610 Nőtincs, Bem utca 28.
  • Tel: +36 20 934 1958
  • alpakafarm.hu

Veresegyház – Medveotthon

Váctól mindössze 25 km-re igazi medveotthon található. Ha még nem jártál ott, mindenképp keresd fel a parkot. Egész napos élmény az egész család számára. A hatalmas területet kisvonattal is körbejárhatod, de ha gyalogosan sétálsz, felfedezheted a mackók búvóhelyét, rácsodálkozhatsz játékosságukra, és hogy miként tudnak békében együtt élni a farkasokkal. A parkban találkozhatsz még tigrissel, hiúzzal, gímszarvassal, kecskékkel is. Játszótér és étterem is van a parkban, így egy élménydús napot tölthetsz a szabadban kedvenc mackóiddal.

medveotthon.hu

Medveotthon - Veresegyház
Kisállatpark - Törökmező

Törökmező Kis-állatpark

Törökmezőn a turistaház mellett, éles madárhangok verik fel a csendet, és nyomban utána hangos gyerekkacagás is kíséri. A Kis-Állatpark szabadon látogatható. Különleges madarak, emuk, teknősök, és még számtalan kedvenc található itt. Azon se lepődj meg, ha a turistaház mellett a pávák szabadon sétálgatnak melletted. Törökmező egy igazán klassz hely, kirándulásra, állatsimogatásra, kalandozásra egyaránt. Valódi kikapcsolódás az egész családnak.

www.facebook.com/torokmezo/

Nógrádi vadaspark

Vadaspark a Börzsöny szívében található, ahol szabadon élnek az erdei állatok, mi csak szerencsés látogatók lehetünk, ha megleshetjük őket. A szerencséhez persze szívesen hozzásegítenek minket a Vadaspark munkatársai, traktorral szállítanak a magasleshez, ahonnan szem és fültanúi lehetünk a hatalmas erdei vacsorának. Bejelentkezés után részt vehetünk csoportos programokon is: traktoros körsétán, esti vadlesen, vagy akár vadászaton is. Ha kizökkennél a mindennapokból, és szeretnél egy kis időre eggyé válni a természettel, keresd fel a Nógrádi Vadasparkot. Családi programnak is ajánljuk.

  • Nógrádi Vadaspark VADASPARK 2642 Nógrád, 04/57 hrsz.
  • Tel: +36 30 445 6414
Vadaspark - Nógrád

(A vadaspark látogatása esetén telefonos bejelentkezés szükséges)

Vadaspark - Vácduka

Vácduka vadaspark

A Vácdukai vadaspark tökéletes hétvégi családi program. A szabadon élő állatokhoz kizárólag túravezető segítségével, csoportosan lehet bejutni, így nem bolygatjuk meg az itt élő állatok természetes élőhelyét, cserébe viszont nem mindennapi élményben lehet részünk. A parkban dámszarvasok, vaddisznók, muflonok, bárányok élnek békében egymás mellett. A látogatáshoz mindenképp telefonos bejelentkezés szükséges.