Nagy-Hideg-hegy Sí- és Túraközpont

Ha a csúcsra törsz, mindjárt kettőt is ajánlunk a Börzsönyben. Külön-külön is élménydús kalandot ígér, de akár egyszerre is teljesítheted a már klasszikusnak mondható Börzsönyi körtúrát. A szintén közkedvelt Királyrétről indulva először a 865 méter magas Nagy-Hideg-hegyet érdemes elérni, ahol csodás panoráma mellett működő turistaház is van. Télen ugyanitt a legjobb sífelvonós sípályák várnak rád. Továbbhaladva, kisebb kaptatókkal, de csobogó patakok és csivitelő madarak közt 938 méteren elérjük a Börzsöny legmagasabb csúcsát, a Csóványost. A túra több kisebb szakaszban is teljesíthető. Te melyikre vállalkozol?

Nagy-Hideg Hegy Sí és Túraközpont

A Börzsöny egyil legnépszerűbb kirándulókelye, második legmagasabb csúcsa (865m) az igen népszerű Nagy Hideg hegy. Legkönnyebben Királyrét felől közelíthető meg, klasszikus körtúrával, mely érinti a legmagasabb csúcsot is, a Csóványost 938.
Közepesen nehéz kirándulószakasz, lankás és néhol meredeken emelkedős szakaszokkal. A túra fáradalmait azonban bőven kárpótolja a látvány, mely eléd tárul a kilátópontokról. A Nagy-Hideg hegyen működik az ország egyik legrágebbi Tuiristaszállása is, ha több napos túrát tervezel a Börzsönyben, mindenképp ajánlott egy ilyen autentikus szálláshely kipróbálása. Télen a hegy síközponttá változik, és bár az elmúlt években igen szeszélyes telek vannak, ebben a magasságban azért elég sokszor hódolhatunk a téli sportoknak. Magyarország egyik leghosszabb sípályáján (másfél km lesiklópálya) könnyebb és nehezebb sípályák is vannak, a feljutást pedig öt sífelvonó segíti.

nagyhideghegy.hu

Nagy-hideg - hegy
Csóványos

Csóványos

A Börzsöny legmagasabb csúcsa, 935m magason, az egyik legnépszerűbb kirándulóhely. Ha szereted a természetet, az erdei kirándulásokat, akkor némi kihíváskét tekinthetsz rá, a csúcsra, melyet meg kell hódítani. Nagy Hideg hegy után néhány erősebb emelkedő következik, de igaziból ha már idáig eljutottál, nem okozhat nehézséget. A táj szépsége minden évszakban varázslatos. Csörgedező patakok mentén friss erdei környezetben sétálni, igazán üdítő élmény. Érdemes elegendő mennyiségű vizet vinni, ugyanis a Nagy Hideg hegyi turistaházon kívül az erdei útszakaszon nincs vízvételi lehetőség.
Kalandra fel, hódítsd meg a Börzsöny legmagasabb csúcsait!